Alix Neveu jest francuskim inżynierem agronomii, specjalizującym się w produktach pochodzenia zwierzęcego i naukach o żywności. W trakcie studiów była kierownikiem marki ds. badań i rozwoju dla francuskiego przetwórcy wołowiny. Od 2020 roku Alix prowadzi projekty badawczo-rozwojowe dotyczące jakości wołowiny w Europie i za granicą dla Fundacji International Meat Research 3G. Alix od 4 lat jest akredytowanym klasyfikatorem 3G, a jej pasja, silnie związana z rodzinnym rolnictwem, polega na stosowaniu praktycznej nauki i technologii oraz dzieleniu się wiedzą w celu ulepszania i promowania przemysłu mięsnego poprzez poprawę jakości kulinarnej wołowiny. Alix jest zaangażowana we wzmacnianie pozycji branży w dostarczaniu bardziej wyrównanych jakościowo partii mięsa wołowego o wyższej wartości, wspieranych przez silną markę. Wierzy, że zwiększy to rentowność dzięki wyższemu zadowoleniu konsumentów, napędzając ceny i popyt w połączeniu ze zwiększonym wsparciem konsumentów dla wołowiny o naturalnych wysokich walorach kulinarnych i wartości odzywczych, zamiast brać pod uwagę ultra przetworzoną żywność.