dr Jan Pivoňka
konsultant w zakresie jakości i zrównoważonej produkcji i konsumpcji żywności.
dr Jan Pivoňka
konsultant w zakresie jakości i zrównoważonej produkcji i konsumpcji żywności.

Jan Pivoňka ukończył Uniwersytet Chemii i Technologii w Pradze z tytułem magistra chemii fermentacji i bioinżynierii oraz tytułem doktora ze szczególnym uwzględnieniem systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwa żywności. Przez ponad dziesięć lat pracował jako audytor bezpieczeństwa żywności, a ostatnio pracuje jako adiunkt w tej dziedzinie na UCT Praga, gdzie jest członkiem rady naukowej wydziału i senatu akademickiego.  Przez ponad 10 lat pracował w grupie laboratoryjnej Eurofins Scientific, w tym 6 lat jako dyrektor na Czechy. Obecnie pracuje jako konsultant dla Federacji Przemysłu Spożywczego i Napojowego Republiki Czeskiej w zakresie jakości i zrównoważonej produkcji i konsumpcji żywności. Jest członkiem wielu komitetów eksperckich w dziedzinie jakości żywności i zrównoważonego rozwoju produkcji żywności oraz wiceprzewodniczącym Towarzystwa Żywienia.

2023-01-27

Innowacje, zarządzanie jakością kulinarną - korzyści dla rolników
  • 15:35 - 16:35
  • 60 min
Zapraszamy do pobrania aplikacji mobilnej
  • Pobierz na Google Play
  • Pobierz na AppStore
Jeśli chcesz, możemy wysyłać Ci powiadomienia o nowościach na stronie. Wystarczy wyrazić zgodę na otrzymywanie powiadomień.